Den første besked er sendt…hvad nu?

Den første besked er sendt…hvad nu?

Du har sendt den første besked til en profil der har fanget din interesse, så må man sidde på pinebænken og vente.
Langt de fleste dating sider har en service, hvor du kan se dine afsendte beskeder og som oftest kan du se om de er blevet læst.

Bliver beskeden ikke læst, må du betragte det som en afvisning og kravle op på hesten igen.

Forhåbentlig bliver beskeden læst inden længe, der vil så ske en af tre ting:

  • Du får et positivt svar tilbage

Tillykke, du er kommet igennem det første nåleøje, du har fanget modpartens interesse.
Du skal nu arbejde hårdt for at fastholde profilens interesse, uden at overdrive og stadig give så meget af dig selv at I finder ud af om der er basis for en date.

  • Standard svar

Nogle dating sider giver mulighed for at sætte et automatisk standard svar op, sådan at man bare skal trykke på en knap og så har man sendt svaret til dig.
Du vil efter nogen tid hurtigt kunne se hvilke svar der er standard svar og hvilke der er skrevet af personen bag profilen.

Et standard svar bør du altid betragte som en afvisning og et nej tak, jeg ønsker ikke yderligere kontakt. (der kan være undtagelser…men som oftest er standard svar en afvisning).

  • Intet svar

Intet svar kan skyldes at den profil du har skrevet til endnu ikke har læst din besked (kvindelige profiler får uforholdsmæssig mange beskeder, der kan derfor godt gå et par dage før du får svar fra profilen).
Få du ikke et svar, bør du betragte det som et nej tak…jeg ønsker ikke yderligere kontakt med dig.

Accepter et nej…eller intet svar.

Du vil opleve at der er mange der ikke svarer på din henvendelse, eller kommer med et standard svar selvom du har gjort dig umage med at skrive til profilen, årsagerne kan være mange til at du ikke får svar eller bare får et henslængt standard svar.
Accepter at profilen du har skrevet til ikke svarer eller bare kommer med et standard svar, tabet er jo ikke dit…men den du har skrevet til.

Svar procenter

Nogle dating sider tilbyder en service hvor du kan se hvor mange procent af beskeder profilerne besvarer, det kan give dig en indikation om du kan forvente et svar, eller om du i det heletaget skal skrive til profilen.

Som mand kan du forvente at, uanset hvor stor umage du gør dig med at skrive den første mail / besked, vil du kun modtage svar fra ca. 10 % og som kvinde kan du forvente at 80 % besvarer din henvendelse.
Jo mere seriøs din henvendelse er jo højere svar rate får du, der er derfor ingen grund til ikke at lægge sig i selen, når man skriver til en person.

Læs mere om hvordan du etablerer den første kontakt til profiler.